De wereld is niet zoals jij ziet, je ziet de wereld zoals jij bent.

Dit ben ik

Mijn naam is Misja Abels, geboren in augustus 1974. Ik ben opgegroeid in Leusden. Op jonge leeftijd heb ik al de mogelijkheid gehad om anders te leren dan alleen de aangeboden leerstof, dit was namelijk door het volgen van montessori onderwijs. Op deze fijne basisschool maakte ik, naast de verplichte werkjes, veel verslagen over dieren en wilde later dierenpsycholoog worden. Hierbij was mijn gedachtegang dat bepaald gedrag bij dieren voort kwam uit gevoelens bij de dieren. De liefde om met dieren te werken is gebleven. Na de lagere school heb ik het VWO gedaan op de Amersfoortse Berg in Amersfoort. Vanaf mijn vijftiende verschillende bijbaantjes gehad in de horeca, met name in de bediening. Het werken met mensen, als collega’s en gasten vond ik, naarmate ik mijn verlegenheid overwon, ook steeds leuker. Werken vond ik in ieder geval  leuker dan studeren, dus na de middelbare school een korte HBO hotelmanagement opleiding gevolgd en lekker gaan werken als gastvrouw in de bediening. Het goed samenwerken als team en elke gast een geslaagde avond bezorgen zijn mijn drijfveren in de horeca.

Mijn man en ik hebben sinds 2003 eetcafé De Foep in Hoevelaken, dat wij samen met een vast team van enthousiaste medewerkers runnen. Enkele avonden per week ben ik hier nog gastvrouw met veel plezier. De uitdaging zoek ik in de individuele wensen van de vele verschillende mensen, die bij ons komen eten.

Mijn man en ik wonen in Leusden samen met onze twee Golden Retrievers, Axel en Bodhi. Uiteraard zijn dit de liefste en leukste honden van de wereld en wij trainen graag met ze. Regelmatig zijn wij te vinden in het bos of op een veld voor een uitdagende training van baas en hond. Maar vaak ook voor een ontspannen wandeling, door weer en wind, genietend van elk seizoen.

Verder heb ik altijd een passie gehad voor gezondheid en nieuwsgierigheid naar oorzaken van ziekten. Sinds 2005 heb ik verschillende opleidingen gedaan op het gebied van natuurgeneeskunde. Daarnaast ben ik mij actief gaan verdiepen in mensen met dementie. Een complex ziektebeeld waardoor ik ben geraakt en waar ik in mijn vroege jeugd al mee in aanraking ben gekomen. Ik ben vrijwilligerswerk gaan doen bij mensen met een vorm van dementie. Kennis op het gebied van complementaire zorg heb ik opgedaan, door de opleidingen tot  voetreflexzonetherapeute en klassieke homeopaat. Persoonlijk heb ik altijd gekeken hoe deze therapieën toepasbaar gemaakt kunnen worden voor mensen met dementie. Ook heb ik meegelopen met verschillende vakmensen die met deze groep mensen werken. Informatie over de werkzaamheid en veiligheid van homeopathie heb ik uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken en praktijkverhalen van collega homeopaten maar uit studies, gedaan in Duitsland, Zwitserland en Italië. Mijn droom is om homeopathie te integreren in de zorg voor mensen met een vorm van dementie.

b

Klassieke Homeopathie

Dit is een zesjarige HBO-opleiding. Naast veel theorie komt ook de praktijk aan bod, door verschillende stage-periodes bij verschillende ervaren homeopaten.

b

Medische Basiskennis

Cipion gecertificeerd medische kennis. De nadruk ligt op het herkennen van (alarm-)symptomen, waarvoor een doorverwijzing naar een collega-medicus nodig is.

b

Voetreflexzonetherapeut

Deze driejarige opleiding is mijn start geweest in natuurgeneeskunde. Veel geleerd over ontspannen aanraken en masseren van mensen.

Aanbeveling van een collega homeopaat

Misja is een zeer serieus, betrokken en enthousiaste collega in de klassieke homeopathie. Vooral in haar betrokkenheid en passie om voor en met ouderen met een dementie een betere kwaliteit van leven te geven. Door haar open en rustige houding geeft zij een vertrouwd gevoel. Erg belangrijk juist met ouderen met een dementie.

Ank Wichers

Klassiek homeopaat in Oud-Beijerland

Heb je vragen die je een keer met mij wilt bespreken?

Natuurlijk sta ik je graag te woord om te kijken naar passende mogelijkheden!